✕ Stäng

Osynlig tandställning

Funderar du på att skaffa tandställning? Nu för tiden finns det många möjligheter när det gäller tandställningar. Vill du inte att tandställningen ska synas kan tandställningen läggas på baksidan av tänderna. Detta kallas för osynlig lingual tandställning.

Linda Nestor, Redaktör
Senast uppdaterad 21 september 2015
osynlig tandställning

Osynlig lingual tandställning ligger på insidan av tänderna för att inte synas. Foto: Suresmile, Wikimedia

Idag finns det många alternativ till den traditionella ”rälsen”. Många eftersöker bland annat en tandreglering som inte syns så som en tandställning som fästs på baksidan av tänderna. Speciellt personer som väljer att skaffa tandställning i vuxen ålder.

Med hjälp av en osynlig lingual tandställning så störs inte ditt utseende, och ingen kommer att se att bär tandställning.

Samtidigt är det en behandlingsmetod som ger samma behandlingsresultat som vid en traditionell tandställning.

Pris, skillnad mot vanlig tandställning

Vad en osynlig lingual tandställning kostar beror på hur komplicerad reglering som behövs, hur lång behandlingstiden är, om den ska användas på en eller två käkar och vilken metod som måste användas. Precis som vid vanlig tandreglering.

Dock är denna typ av tandställning dyrare och du som patient får själv betala extra för detta. Dessutom kräver denna behandlingsmetod specialistkompetens vilket gör att alla tandvårdskliniker inte erbjuder denna typ av behandling.

Generellt kan man säga att det kostar ungefär 10.000-15.000 mer per käke med en osynlig tandställning än priset på en traditionell fast tandställning.. Allt beror på vilka behov du har. Kontakta därför din specilalist för rådgivning och konsultation.

Andra sätt att göra tandställningen mindre synlig

Ett annat sätt att göra tandställningen mindre framträdande är att skaffa en tandställning i keramik. Då denna tandställning är mer transparent då keramiken är vit.

En tandställning i keramik kostar ungefär 4000 kronor mer per käke än en vanlig fast tandställning.

Senaste Nytt